SI EI AU FOST AI NOSTRII

AM AVUT SI INSUCCESE

FAMILIA CAZAC UN CAZ PIERDUT

Familia Cazac
Familia Cazac este un caz social intalnit de Fundatia Filantropica Metropolis, dar pentru care nu s-a reusit insertia ei in societate.

La data in care i-am intalnit, aceasta familie se afla intr-o situatie disperata. Locuia, intr-o camera improvizata, construita intre peretii exterirori a doua case, din strada Viitorului, nr. 80, sector 2, Bucuresti. O camera ce nu avea mai mult de 3/3 mp, improprie atat din punct de vedere igieno-sanitar, cat si din punct de vedere al spatiului oferit unei familii de 6 membrii. Mama celor 6 copii se afla in Penitenciarul Targsor din anul 2004, arestata pentru trafic de persoane.

Imaginea era cutremuratoare vazand 6 persoane, adulti si copii, ingesuindu-se intr-o camera asa de mica, ducandu-si existenta intre saracie si respingere, intre ignoranta si nepasare.

In 27 Noiembrie 2008, domnul Cazac George impreuna cu cele 4 fetite ale sale: Ioana – 12 ani, Florentina – Bianca de 9 ani, Speranta – 7 ani, Alina – 5 ani si Ana-Maria de 3 ani, a fost adus de echipa de interventie a Fundatiei Metropolis in cadrul Centrului “Mai aproape de oameni” al Fundatiei “Bethel Shelter”. Aici au luat pentru prima oara contact cu ceea ce inseamna o viata normala. Au fost ingrijiti si ajuati atat in privinta documentelor de care aveau nevoie, cat si din punct de vedere medical. Au fost puse bazele unei igiene normale si a unor norme de viata cat mai apropiate de societatea in care traim. In tot acest timp familia Cazac a beneficiat de tot ajutorul necesar, Fundatia Filantropica Metropolis acoperind necesarul de hrana, medicamente, asitenta medicala, imbracaminte, cheltuieli de intretinere. Domnul Cazac mai are o fiica, Elena, dar care nu locuia impreuna cu ei. Ea are 15 ani si locuia impreuna cu prietenul ei in Bucuresti.

In Centrul “Mai aproape de oameni” a locuit pana in 20 Decembrie 2007, cand Fundatia Metropolis a cumparat un apartament cu trei camera in localitatea Campina, judetul Prahova.

Din acea data micutii familiei Cazac, impreuna cu tatal lor, au locuit in acest apartament, fara grija zilei de maine. Acesta fiind utilat cu tot ce este necesar pentru o viata normala.

Dar actiunea Fundatiei, nu s-a oprit aici. Familia a fost ajutata in vederea incluziunii ei in cadrul societatii. O parte din copii mergeau la gradinita, iar pentru ceilalti s-a luat legatura cu Inspectoratul Teriotrial Scolar, in vederea integrarii lor intr-o forma de invatamant si cu Directia Generala pentru Protectia Copilului, Campina. Pentru George Cazac s-a cautat un loc de munca pentru a putea, pe viitor, sa faca fata singur responsabilitatilor pentru cresterea si educarea copiilor sai, dar in timp s-a dovedit ca acesta nu dorea sa munceasca intr-un cadru legal.

Fundatia a angajat o persoana care sa ocupe de familie in timpul cat domnul Cazac ar fi trebuit sa fie la munca. Din nefericire, domnul Cazac nu a reusit sa se integreze si a inceput sa revina la vechile sale obiceiuri.

In luna august, familia Cazac, a plecat. Domnul Cazac a luat cu el toti copii dansului si odata cu aceasta dreptul lor la o viata mai buna!