SI EI AU FOST AI NOSTRI


EI AU REUSIT


Reprezinta un alt segment asupra caruia consideram ca trebuie sa ne concentram eforturile cu toata seriozitatea. Acesti tineri sunt nici mai mult nici mai putin decat viitorul unei societati pe care o construim acum impreuna. Avem nevoie, cu siguranta, de oameni capabili, care sa fie ajutati in a-si slefui si fructifica geniul creator. In curand, cei care vom beneficia, in mod direct sau indirect de cunostintele lor, vom fi noi. Unii dintre acesti copii dotati se intorc in tara. Altii raman definitiv in strainatate. Dar, pana la urma ei sunt romani si ne reprezinta in orice colt al lumii. si multi gasesc de-a lungul vremii o cale de a intoarce serviciile facute lor de catre societatea romaneasca.

Andi Panait

Andi, nascut in municipiul Calarasi, judetul Calarasi este un alt tanar sustinut de Fundatia Filantropica Metropolis din anul 2000 pana in prezent. El este un tanar ambitios, care a reusit sa se remarce atat in tara, cat si in strainatate. A absolvit Liceul Nichita Stanescu, iar dupa aceea a participat la numeroase cursuri de specializare:
• Specializare in cosmetic si estetica – Christine Valmy;
• Make up – Milano;
• Technician trainer in domeniul esteticii unghiilor: Paris, Milano, Budapesta si Londra;

Andi PanaitA participat la concursul privind tehnica unghiilor "OPI Creative Name Design" unde a castigat pentru Romania urmatoarele premii:
• Premiul special pentru unchii cu acril;
• Premiul special pentru unghii cu gel;
• Design artistic.

Un alt premiu a fost oferit de catre TLP Management pentru acordarea titlului de "Trainer-ul anului".

Adrian

Adrian Este din Focsani. A terminat Colegiul National Unirea, din localitate, pe perioada caruia a participat la numeroase concursuri de matematica, atat in tara cat si in strainatate. Mentionam ca la fiecare concurs international a adus tarii cate o medalie. Dintre acestea enumeram: medalia de bronz la ”Balkan Mathematics Olympiad” si medalia de aur si premiul special al juriului la ”Tuymaada International Olympiad” in 2002 si premiul doi la ”International Mathematics Competition for University Students” - 2003. Fiind inca in liceu, ca urmare a decesului tatalui sau, Adi se afla in imposibilitatea de a-si continua studiile. In situatia aceasta, profesorul de matematica, care il observase atent si care avea o admiratie deosebita fata de el, s-a implicat pentru a-l ajuta sa isi poata continua studiile. Astfel, pentru Adi, s-a organizat, in cadrul emisiunii “Sara-buna” de la TVR 1, o licitatie. Fundatia Filantropica Adrian Metropolis, prin reprezentantii ei, a urmarit aceasta emisiune si a dorit sa sprijine acest tanar pana la finalizarea studiilor sale. Astfel a urmat cursurile Facultatii de Matematica din Bucuresti, de unde a intrat (dupa un an preparator la ”Lycee Louis le Grand”) la celebra ”Ecole Normale Superieur”, in 2006. In primul an a obtinut licenta si a terminat Master 1, facand mai multi ani intr-unul si uimindu-si profesorii prin cunostintele sale. Anul acesta a inceput cursurile pentru Master 2.

Tarcisius

S-a nascut intr-o familie cu puternice traditii religioase. Tatal sau este preot in municipiul Targoviste la Biserica “Stolnicul” si mama profesoara de religie, la scoala Mihai Viteazu, iar unul dintre frati invata la Seminarul Teologic din aceeasi localitate. In 2002 a absolvit scoala generala, luand premiul I in fiecare an. Apoi a urmat cursurile Seminarului Teologic, incheind primul an tot cu premiul I. Asa a primit o bursa in Grecia la Seminarul Teologic ”Sf. Kiril si Metodiu” din Kilkis, pe care l-a absolvit in anul 2006. Si aici a fost premiant I. In prezent este student in anul II la Facultatea de Teologie din Thessalonic. Afland de dorinta sa de a-si continua studiile in Grecia si vazand aspiratiile sale, Fundatia Filantropica Metropolis a dorit sa ii ofere si acestui tanar sprijin in acest sens.

Vlad

VladSurprinde prin polivalenta sa. Roman nascut in America, a locuit 4 ani in Budapesta. In Carlsbad – California, a absolvit ”The Army and Navy Academy” in 2003. Imediat a fost acceptat la ”International Business Scool” din Budapesta, subsidiara a ”Oxford Brooks University- Bachelor of Arts (honors) in Business Studies with Specialization in Finance”. In aceasta perioada a lucrat ca asistent al presedintelui european al ”Federatiei Internationale de Judo”. In aceasta calitate a participat la organizarea mai multor campionate nationale, campionate mondiale, grand prix-uri si grand slams-uri in domeniu. Mentionam ca in momentul de fata are 2 dan in karate si 1 dan in judo. A avut, de asemenea, importante contributii, inca din 1999, in domeniul advertisingului, coordonand si realizand con cep tual si grafic brosuri, CD-uri, DVD-uri, site-uri etc. Pentru toate aceste rezultate, Fundatia Filantropica Metropolis i-a oferit sprijin pana la terminarea studiilor.