BISERICA SFANTUL ILIE

Biserica Sfantul Ilie
Are ca hram mic Sfintii Brancoveni, este localizata pe strada Stefan Mihale, la numerele 14 – 20, undeva prin spatele Cartierului Nicolae Grigorescu. Constructia sa a inceput in 2003. In urma cu 2 ani cladirea ajunsese la a doua centura, dar era in impas: "Toate fondurile obtinute din coleta publica se epuizasera. Atunci a intervenit un om de suflet care ne-a ajutat", ne spune preotul Ilie Costescu. In momentul de fata Biserica este aproape finalizata, urmand ca in viitorul apropiat sa iceapa si ultimul capitol, pictarea interioara a acesteia. In 20 iulie 2008 a avut loc sfintirea Bisericii. La eveniment a participat si Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Astazi, Biserica arata extraordinar, iar impozanta ei ne arata cat de importanta este in comunitate.

Sfantul Ioan

Astazi, ca in fiecare an, ne amintim cu placere de ziua Sfantului Ioan, pe care il sarbatorim din nou cu bucurie.
Cu aceasta ocazie, reprezentantii Fundatiei Filantropice Metropolis impreuna cu parintele Ilie Costescu, de la Biserica Sfantul Ilie, insufletiti de cuvintele lui Ioan Botezatorul "Cine are două haine, să împartă cu cine n-are nici una; şi cine are de mâncare, să facă la fel", au intins o mana de ajutor celor care nu pot sa se bucure de un camin si o masa calda in fiecare zi.insufletiti de cuvintele
Astfel cei varstnici , familile cu multi copii, oameni fara adapost care locuiesc pe strazile Bucurestiului ajungand la Biserica Sfantul Ilie, cu dorinta de a participa la Sfanta Liturghie, au avut parte de surprize, unde au primit pachete consistente in care au gasit ulei, zahar, faina, malai, orez, conserve de carne si de peste, pui, paste, legume, supe, fructe, dulciuri.
Bucuria a fost vazuta pe fetele lor cand au auzit invitatia de a servi masa impreuna cu Parintele Ilie si reprezentantii Fundatiei Filantropice Metropolis.

vezi poze de la eveniment